MENUKAART LUTSCHER ALM

Onze gerechten worden met passie en zorg in onze open keuken voor u bereid en geheel in Oostenrijkse sfeer aan u geserveerd.  Wij kunnen ons alleen verbeteren als u ons kritisch beoordeeld. We staan daarom open voor op- of aanmerkingen en suggesties.

Heeft u een allergie? Wij koken desgewenst volgens strenge voorwaarden met allergie vrije ingrediënten en met speciale pannen. Aarzel daarom niet om uw allergie aan ons door te geven.

Al onze gerechten worden geserveerd met twee soorten rauwkost, gebakken aardappelen en frites. U kunt natuurlijk uw menu aanvullen door een keuze te maken uit onze bijgerechten.



ft_chefkok_pieter.pngChefkok Pieter   

  

deco-grey.png

~ Vorspeisen und Salate ~

    (Voorgerechten)

soepen





 
 4,50
4,50
4,25
4,75

Tomatensuppe - Tomatensoep op de Hongaarse wijze bereid.
Bauernsuppe - Rijk gevulde groentesoep.
Zwiebelsuppe
- Uiensoep.
Klare Ochsenschwanzsuppe - Heldere ossenstaartsoep.

Koude Voorgerechten




7,50
9,50
6,95
8,75
Marinierte Scweinersalad - Salade met gemarineerde varkensreepjes op een frisse salade .
Fischen Tanz - Gerookte forel, gerookte zalm en gemarineerde gamba.
Prager Saftschinken - Het geheime Praagse recept voor een unieke ham geserveerd met meloen.
Carpaccio - Flinterdun gesneden ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten gedrapeerd met truffel- mayonaise.

Warme Voorgerechten




5,90
6,50
5,95
4,95
Der Lustige Klabautermann  - Champignons in bierbeslag met warme knoflooksaus.
Hühnerbrot - Bladerdeeg met stukjes pittig gekruide kip, ui, paprika en champignons.
Heidi ́s Liebling - Gebakken kippenlevertjes met spek, ui en ananas.
Pitztaler Ribs - Klein stukje spare-ribs.


~ Hausmannskost und ein bischen mehr... ~

    (Hoofdgerechten)

Vleesgerechten





















15,95
12,95
15,90
15,65
15,95
19,95
20,50
21,95
22,95
21,95
13,95
9,95
13,95
12,95
12,95
21,25
15,80
15,80
25,95
32,95











Zillertaler Ribs Groot - ca 750 gram spareribs a la Lutscher Alm.
Zillertaler Ribs Klein - ca 500 gram spareribs a la Lutscher Alm.
Holzfällersteak
- “Houthakkerssteak” Rib-eye, met vetadertjes mals gemarmerd rundvlees.
Entenbrustfilet - Eendeborstfilet overbakken met buffelmozzarella en sinaasappelsaus.
Innsbruck 4 - Mixed grill van varkensoester, spareribs, kipfilet en biefstuk.
Würziger Pfeffer Duo - Duo van varkenshaas en biefstuk v/d haas geserveerd met pepersaus.
Bergalm Spies
- Spies van ossenhaas puntjes met stroganoffsaus.
Tournedos vom Almstier - Biefstuk van de  haas met kruidenboter.
Erfrischende Tournedos - Biefstuk van de haas gegratineerd met een dakje van groente en knoflook.
Boeuf Rudolf - Pannetje gevuld met ossenhaaspuntjes, taugé, prei en noten, afgeblust met een sojasaus.
Gärtner Spieß - Varkenshaas aan spies overgoten met satésaus.
Hühner Spieß - Kipfilet aan spies overgoten met satésaus.
Bauernschnitzel
- Boerensnitzel met garnituur van champignons, spek en ui.
Jägerschnitzel
- Schnitzel met jägersaus.
 Zigeunerschnitzel- Schnitzel met zigeunersaus.
Lammsfilet - Lamshaasjes gedrapeerd met jus de veau.
Schweinerei - Varkenshaas met champignonroomsaus.
Das weiche Schwein - Varkenshaas met pepersaus.
Der große Mann - T-bone steak.
Der tomahawk Kanone - De ultieme gegrilde tomahawksteak van 1 kilo!

Visgerechten




17,50
16,95
19,95
14,95

Kabeljauwfilet - In rauwe ham gerolde kabeljauwfilet met zoete mosterddressing.
Lachs aus dem Backofen - Gebakken zalmfilet met bearnaisesaus.
Schwarze Tiger - Grote Gamba's met knolflook-olie.
Der Atlantische Butterfisch - Gebakken botervis met ananas en gemarineerde gamba.

Vegetarisch





11,95
13,95

10,95

Peter`s Brötchen - Bladerdeeg broodje gevuld met spinazie en champignonragout.
Die Gemüse Bombe - Knapperige rol van savooikool met wortel, taugé, bosui en gele paprika. Het geheel besprenkeld met zeezout en provençaalse kruiden.
Der Alm Wrap - Wrap met champignons, wortel, ui, sperzieboontjes, spitskool en kruidenkaas.



~ Fur die kinder... ~

    (Kindergerechten)






6,00
5,50
5,50
5,25
5,75
2,00
Pummelke - Mini schnitzel met frites en appelmoes.
Kleine Nemo - Kibbeling met frites en appelmoes.
Kindergarten - Frikadelletjes met frites en appelmoes.
Pannenkoek naturel - Heerlijke pannenkoek met stroop en poedersuiker.
Pannenkoek met spek - Spekpannenkoek met appelstroop en poedersuiker
Rauberteller - Roof zoveel mogelijk eten bij je ouders!


~ Zutaten... ~

    (Bijgerechten)











2,00
2,50
3,50
2,50
2,00
2,50
0,50
2,00
0,80
2,00
Warme groenten
Gepofte aardappel met knoflooksaus
Warme maiskolf met zoete dressing
Gebakken champignons
Gebakken ui
Gebakken champignons, ui & spek
Mayonaise
Diverse warme sauzen (per bakje)
Kerriesaus / knoflooksaus
Satésaus


~ Nachtisch... ~

    (Nagerechten)
    Klik hier voor onze ijs- en koffiekaart in beeld

>> Klik hier om te zien met welke cadeau- en dinerbonnen u kunt betalen.

Eerste en tweede kerstdag zijn wij geopend v.a. 13.30. ( Reserveren gewenst)

Kerstavond en oudejaarsavond zijn wij gesloten. 


Openingstijden winterseizoen

ton-dinerbon.png
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

- gesloten *
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 14.00 uur

* M.u.v. feestdagen


 bt_besocial.png
bt_suggesties.png