MENUKAART LUTSCHER ALM

Onze gerechten worden met passie en zorg in onze open keuken voor u bereid en geheel in Oostenrijkse sfeer aan u geserveerd.  Wij kunnen ons alleen verbeteren als u ons kritisch beoordeeld. We staan daarom open voor op- of aanmerkingen en suggesties.

Heeft u een allergie? Wij koken desgewenst volgens strenge voorwaarden met allergie vrije ingrediënten en met speciale pannen. Aarzel daarom niet om uw allergie aan ons door te geven.

Al onze gerechten worden geserveerd met twee soorten rauwkost, gebakken aardappelen en frites. U kunt natuurlijk uw menu aanvullen door een keuze te maken uit onze bijgerechten.



ft_chefkok_pieter.pngChefkok Pieter   

  

deco-grey.png

~ Vorspeisen und Salate ~

    (Voorgerechten)

soepen





 
 4,95
4,50
4,50
4,95

Tomatensuppe - Tomatensoep op de Hongaarse wijze bereid.
Bauernsuppe - Rijk gevulde groentesoep.
Zwiebelsuppe
- Uiensoep.
Ungarische Suppe - Goulashsoep.

Koude Voorgerechten



9,50
6,95
9,75
Fischen Tanz - Gerookte forel, gerookte zalm en gemarineerde gamba.
Coburger Schinken - Unieke gerookte Coburger ham ( het beste deel v/d achterham) geserveerd met meloen.
Carpaccio - Flinterdun gesneden ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten gedrapeerd met truffel- mayonaise.

Warme Voorgerechten




5,90
6,95
5,95
5,95
Der Lustige Klabautermann  - Champignons in bierbeslag met warme knoflooksaus.
Hühnerbrot - Bladerdeeg met stukjes pittig gekruide kip, ui, paprika en champignons.
Heidi ́s Liebling - Gebakken kippenlevertjes met spek, ui en ananas.
Pitztaler Ribs - Klein stukje spare-ribs.


~ Hausmannskost und ein bischen mehr... ~

    (Hoofdgerechten)

Vleesgerechten





















15,95
12,95
16,70
16,45
16,75
20,90
21,75
23,25
22,50
21,95
14,65
10,95
14,65
13.60
13,60
21,25
15,80
11,50
25,95
38,60











Zillertaler Ribs Groot - ca 750 gram spareribs a la Lutscher Alm.
Zillertaler Ribs Klein - ca 500 gram spareribs a la Lutscher Alm.
Holzfällersteak
- “Houthakkerssteak” Rib-eye, met vetadertjes mals gemarmerd rundvlees.
Entenbrustfilet - Eendeborstfilet overbakken met buffelmozzarella en sinaasappelsaus.
Innsbruck 4 - Mixed grill van varkensoester, spareribs, kipfilet en biefstuk.
Würziger Pfeffer Duo - Duo van varkenshaas en biefstuk v/d haas geserveerd met pepersaus.
Bergalm Spies
- Spies van ossenhaas puntjes met stroganoffsaus.
Tournedos vom Almstier - Biefstuk van de  haas met kruidenboter.
Salzburger Boeuf - Kleine stukjes biefstuk van de haas gegarneerd met een dakje van groenten en knoflook.
Boeuf Rudolf - Pannetje gevuld met ossenhaaspuntjes, taugé, prei en noten, afgeblust met een sojasaus.
Gärtner Spieß - Varkenshaas aan spies overgoten met satésaus.
Hühner Spieß - Kipfilet aan spies overgoten met satésaus.
Bauernschnitzel
- Boerensnitzel met garnituur van champignons, spek en ui.
Jägerschnitzel
- Schnitzel met jägersaus.
 Zigeunerschnitzel- Schnitzel met zigeunersaus.
Lammsfilet - Lamshaasjes gedrapeerd met jus de veau.
Schweinerei - Varkenshaas met champignonroomsaus.
Omi's Favorit - Rijkgevuld stoofpotje volgens grootmoeders recept.
Der große Mann - T-bone steak.
Der tomahawk Kanone - De ultieme gegrilde tomahawksteak (rib-eye) van 1 kilo!

Visgerechten





17,50
16,95
20,95


Kabeljauwfilet - In rauwe ham gerolde kabeljauwfilet met zoete mosterddressing.
Lachs aus dem Backofen - Gebakken zalmfilet met bearnaisesaus.
Schwarze Tiger - Grote Gamba's met knolflook-olie.


Vegetarisch







12,95

13,95

13,95

Peter`s Brötchen - Bladerdeeg broodje gevuld met spinazie en champignonragout.
Die Gemüse Bombe - Knapperige rol van savooikool met wortel, taugé, bosui en gele paprika. Het geheel besprenkeld met zeezout en provençaalse kruiden.
Gefüllte Pilz Köpfe- Met heksenkaas gevulde champignonkoppen op een bedje van groenten. Heerlijk!!!!



Maaltijdsalades




    9,95
    9,95

    9,95



Hähnchen-Salat - Kipsalade: gemarineerde kip reepjes, katenspek, mango, chili, en diverse soorten sla.
Thunfisch-Salat - Tonijnsalade: stukjes tonijn, bosui, rode paprika, kappertjes, knoflook, diverse soorten sla en mosterd dillesaus.
Schweinefleisch Salat - Varkenssalade: gemarineerde varkensreepjes met cashewnoten, spekjes, bosui,diverse soorten sla en een zoete ketjapdressing.
 

Seniorengerechten




 12,65
 19,25
 15,75
 11,65
Kleine Bauernschnitzel - Boerenschnitzel met garnituur van champignons, spek en ui.
Kleine Tournedos vom Almstier - Biefstuk v/d haas met jus de veau en kruidenboter
Kleine Bergalm Spiess - Spies van ossenhaaspuntjes met stroganoffsaus 
Kleine Gärtner Spiess - Varkenshaas aan spies overgoten met satésaus

~ Fur die kinder... ~

    (Kindergerechten)






6,95
5,75
5,75
5,50
5,75
2,00
Pummelke - Mini schnitzel met frites en appelmoes.
Calimero - Kipvingers met frites en appelmoes.
Kindergarten - Frikadelletjes met frites en appelmoes.
Pannenkoek naturel - Heerlijke pannenkoek met stroop en poedersuiker.
Pannenkoek met spek - Spekpannenkoek met appelstroop en poedersuiker
Rauberteller - Roof zoveel mogelijk eten bij je ouders!


~ Zutaten... ~

    (Bijgerechten)











2,00
2,50
3,50
2,50
2,00
2,50
0,50
2,00
0,80
2,00
Warme groenten
Gepofte aardappel met knoflooksaus
Warme maiskolf met zoete dressing
Gebakken champignons
Gebakken ui
Gebakken champignons, ui & spek
Mayonaise
Diverse warme sauzen (per bakje)
Kerriesaus / knoflooksaus
Satésaus


~ Nachtisch... ~

    (Nagerechten)
    Klik hier voor onze ijs- en koffiekaart in beeld

>> Klik hier om te zien met welke cadeau- en dinerbonnen u kunt betalen.

Openingstijden:


FEESTDAGEN:         

1e en 2de paasdag geopend v.a. 14.00 uur (5-6 april)
Koningsdag v.a. 14.00 uur (27 april)
Hemelvaart v.a. 14.00 uur (14 mei)
1e en 2de pinksterdag v.a. 14.00 (24-25 mei) 

ton-dinerbon.png

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

- gesloten *
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 17.00 uur
- v.a. 14.00 uur

* M.u.v. feestdagen


 bt_besocial.png
bt_suggesties.png